SU-tip: Billigt til København fra Aarhus (og andre steder)

Sådan kan du rejse billigt – med tog, bus eller i andres biler;)

Noget af det som mange studerende slås med er transport – og ikke mindst prisen for dette! Men hvordan kommer man billigst rundt i landet? Her er et par tip:

Den klassiske: DSBs Wildcard løsning. Her kan du spare 50 % på togrejsen, hvis du rejser lørdag eller mandag til torsdag og 25 % de andre dage. DSB har endda lavet en app, så det nu er meget nemmere at købe billetter, og man dermed også altid har sit wildcard på sig.
En ulempe er dog, at DSB stadig er åndsvagt dyrt. Århus-København på en billigdag (fx torsdag) koster stadig 191 kr., uden pladsbillet. Derudover koster selve Wildcard’et jo omkring 200 kr. for et år.
Dog er det værd at tage med, at man ved køb af billet også har en del buszoner inkluderet i begge ender af rejsen, så man fx ikke behøver at købe billet i bybussen for at komme frem og tilbage til toget.


Den modige: At “blaffe” har fået en gevaldig opgradering siden internettet –  slut med at stå med papskilte ved motorvejsnedkørsler (hvilket også er ulovligt..) og ind med at sidde derhjemme og “booke” et lift. Det sker fx på Gomore, eller over Facebook (fx i denne lukkede gruppe).
Det er meget forskelligt, hvad folk tager for et lift, men priserne er typisk mellem 100-150 og sjældnere op til 200 kr.
Jeg har kun hørt gode oplevelser om denne måde at rejse på, men da jeg selv er ret hysterisk med hastigheder og andres kørsel generelt, har jeg ikke selv gjort brug af dette endnu. Men det er da bestemt en god måde at møde nogle nye mennesker og høre nogle spændende historier, måske?

‘The sneaky Bus’: De fleste kender 888 og den nye Rødbillet, men alligevel bliver nogle folk overraskede over, at man faktisk kan komme fra Århus til København for 100 kr! Det er også lidt vildt.. Turen tager mellem 3 og 4 timer, alt efter hvilken afgang og om turen går med færgen via Sjællands Odde eller Fyn. Det kan godt betale sig at tjekke begge sider, da de hver især er billige på forskellige tidspunkter. Rødbillet bookes her og 888 via Abildskou her.

Håber du kan bruge det til noget – jeg hører gerne fra dig, hvis du har et tip til en billig rejse mellem Aarhus og København 🙂

Tagged , ,

En femmer for dine tanker...