Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/kirlir.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Restaurant KÖD i Århus – en facebookhistorie

fra KÖDs facebookside

Der åbner snart en ny restaurant i Århus, hvilket nok ikke er nogen nyhed i sig selv, da det sker tit. Nyheden denne gang ligger i stedet i, at den nye restaurant KÖD allerede har fået utallige dårlige anmeldelser – vel at mærke uden at der er blevet langet en eneste tallerken over disken!

Hvad sker der for det? Tja, det er såmænd diverse ‘Animal Rights’ forkæmpere, som er trukket i trøjen og har besluttet, at KÖD skal dø ved kølle inden fødslen, alene fordi de har besluttet sig for at servere.. wait for it… KØD (gisp!) i deres nye restaurant. Hvad? KØD?? I en RESTAURANT?? I ÅRHUS? Det gør vi ikke her!!

Aarhus Update har den seneste tid skrevet denne og denne artikel om det, som vist bedst kan betegnes som en regulær hetz mod en ny virksomhed i byen, som endnu ikke har haft en chance for at vise, hvad de kan og vil.

Selve krigen er hovedsagligt foregået på KÖDs facebookside, og her kan I få et lille udsnit af, hvad vegetarer og veganere for tiden mener om kød og restauranter, som formaster sig til at servere dette (hope you brought popcorn…)

Lig og indvolde der smiler? Det var faktisk lige før,
at jeg ville betale penge for at se en smilende blindtarm
More meat for me then..
Tvivler på, at det ville sælge..

Vi bliver syge og dør? Øøøh, Vi skal alle dø, også du,
men højst sandsynligt ikke af en kød-relateret sygdom.

Åbn dog selv en vegetarrestaurant..

Hønsemens og bibræk? Taler du om æg og honning?
Og nej, jeg gad ikke have bloglinket med..

Nice comeback!
Kød? Burde kød forbydes? Eller restauranter?
Eller folk som spiser noget andet end du?
Held og lykke med det.
Jeg bryder mig heller ikke om Elvis,
som jeg kan se på din facebook, at du kan lide.
Jeg synes du skal høre noget andet musik.
Kød ER mad, det er parterede kadavere,
som bliver tilberedt efter ønske.
Saftige, lækre, kadavere.

And look at all the fucks I give.
Svin i skiver, svin i strimler, svin i guirlander..
Nej, vel?
Nok bare en lækker bøf på en tallerken.
Den korte version må dermed være: Kød er vold, død avler død, vi bliver syge og dør, og der er døde dyr i lange baner.. Hvem havde troet, at en ny restaurant kunne vække så mange følelser i folk? 
Heldigvis for KÖD har al den negative omtale avlet kæmpe opmærksomhed og opbakning. Jeg tæller 10-15 positive opslag på facebook for hvert veganer-skrig, og de melder alt udsolgt i åbningsweekenden, som er fredag 15. august. Så kan man vist godt tale om, at noget har bidt veganerne i røven… Egentlig ret ironisk, ikke?
Der kan bookes bord her, og bare lige for at få det på plads:
I øvrigt har Århus omkring 400 restauranter, som alle serverer kød i en eller anden form, og kun 6 udelukkende vegetariske restauranter i Midtbyen i følge dansk vegetarforening og kortet her.
Hvorfor det så lige skal gå ud over KÖD er ikke til at sige, men jeg er ihvertfald spændt på at besøge restauranten, som jeg nok ikke havde opdaget, hvis ikke veganerne havde skreget i kor.

Tagged ,

3 thoughts on “Restaurant KÖD i Århus – en facebookhistorie

  1. Cæcilie siger:

    Oh dear… jeg krummer sådan tæer over sådan nogle folk. Det er de samme typer der kaster maling på folk med pels og slipper mink fri i naturen. Og det skal så lige siges at jeg selv er så godt som vegetar, aktivt kæmper for bedre dyrevelfærd osv. Men det der er bare langt fra konstruktivt og let’s be honest: Det har lidt den modsatte effekt når de skaber sig sådan. Btw, ELSKER dine kommentarer under billederne 😀

    • KirLir siger:

      Haha, tak:) kunne heller ikke lade være – det er simpelthen for dumt, hvad nogle af dem skriver – tror min favorit er den med at de hellere skulle åbne en vegetarrestaurant. Tvivler virkelig på, at vedkommende kunne få sig selv til at sige sådan til indehaver face-to-face 🙂

  2. […] Kan I for eksempel huske dengang, hvor Imerco blev lagt for had, fordi deres server ikke kunne håndtere 16.000 husmødre på én gang? Eller dengang hvor vi i Århus fik en restaurant, som havde tænkt sig at servere (gisp!) kød? […]

En femmer for dine tanker...