Prioriteter, schmi-o-ri-te-ter…

Jeg kender til den her pige, som er højgravid og melder ud, at hun ikke vil lade sit barn stå uden for i barnevogn, når det er født, fordi hun er bekymret for dets helbred og sikkerhed.

Hun mener at vide, at hun bor i et meget utrygt område. Det gør hun ikke. Til gengæld ryger hun. 
Man skulle mene, at der var andre, mere nærliggende indsatsområder i forhold til at sikre det ufødte afkoms helbred, ikke?
Tagged

9 thoughts on “Prioriteter, schmi-o-ri-te-ter…

 1. Anonymous siger:

  Er det alvorligt?

 2. rijaH siger:

  Har du sådan sagt noget til hende at det måske er hende der er lidt gal på den?

 3. Post-Graduate siger:

  Det er faktisk en af de ting, som vi gør virkelig godt her i Norden – det er pisse sundt for de små unger at sove uden for, selv i frostvejr! De sover bedre, får frisk luft, og come on, jeg ville gå give meget for at blive puttet i en stor dyne og ligge og kigge op på himlen i den kolde luft? En voksen-barnevogn, anyone?

  Anyway, det er faktisk noget, som andre lande er ret misundelige på, fordi vi netop har så stor mentalt overskud, at vi tør gøre sådan noget. Hun burde gøre sin research lidt bedre!

  • KirLir siger:

   Enig. Jeg tror også det er betydeligt sværere at finde empirisk grundlag for, at barnekidnapninger i Århus’ forstæder er et stort problem.. Hvorimod der nok er ret mange børn med astma, allergi osv., som gerne ville gå tilbage i tiden til fosterstadiet og sparke deres mor i nyren, hver gang hun tændte op i en smøg.. Men det er jo selvfølgelig bare hvad JEG tænker;)
   Her kommer lige en Århus fordom: hvis man bor på hardcore Vester-/Nørrebro i en lejlighed, sover bebs så i barnevogn udenfor stadig? Har I ikke pushere i alle baggårdene “over there”? Ikk fordi pushere nødvendigvis stjæler børn, men stadig… 🙂

  • Anonymous siger:

   Det samme har jeg tænkt på! Hvordan gør de Københavnere???

  • Post-Graduate siger:

   Haha, altså jeg er born-and-bred Københavner, men vi boede i et såkaldt townhouse inde i byen, hvor der var en lille have tilknyttet, så der stod jeg! Men nej, der er skam ingen grund til bekymring, de fleste lader dem stå uden for cafeer og tager så en plads ved vinduet. Der er virkelig meget få mennesker, der kunne finde på at stjæle en barnevogn med baby i. Og den slags mennesker kan vel også være på, I dont know, Fyn?

   Det med pushere, det er faktik lidt af en skrøne? Altså inde i byen, der laver de ikke ballade, da de ikke vil have politiet til at komme og buste dem. Derfor ser man nogle typer gå op og ned ad en gade. Sure, de får udført deres arbejde, men du bliver ikke slået ned (ej bliver din baby stjålet!), for så ville politiet komme og skabe problemer. Der er langt mere skummelt i nogle af de forstæder, der grænser op af københavn, men der har folk self. også deres egne haver.

   To sum up! Københavnere gør præcist som alle andre, byen er slet slet ikke farlig. Som jeg altid har sagt, så har jeg gået rundt på strømpesokker, fuld, mange nætter hjem fra fester. Man kan altid løbe ind i en kiosk, hvis der sker noget. Ude i forstæderne? Eller på en villavej? Der er jeg bange, alle sover!

  • KirLir siger:

   Fedt, tak for dit svar – det opklarede lige en masse fordomme om Kjøwenhavn;)
   ..Egentlig er jeg eksil-fynbo, så jeg bekræfte, at der findes skumle typer i overflod på Fyn.

En femmer for dine tanker...