Opskrift: Ryd-Op-i-Køleren-Tærte

En god måde at kombinere oprydning, madlavning og at spare penge, er ved at lave en tærte.
En af de gode ting ved tærter er nemlig (udover den åbenlyse MUMS-faktor) at man kan putte næsten hvad som helst i dem.

Grundelementerne i en tærte er jo blot en dej og en æggemasse med noget ost i, og så er der ellers ingen grænser for, hvad man kan putte i af fyld !

Jeg fandt for eksempel følgende ting i vores køleskab idag:

Der var nogle cherrytomater, to kyllingefileter, en rød peber samt en rest af noget rucola, lidt feta og en smule hytteost. Det eneste jeg manglede var dermed en tærtedej og nogle æg, og Voila, så er der lækker tærte 🙂

Opskriften kommer under billedet her:

Tærtedej:
Det er ok at snyde! Jeg bruger Maizenas ‘Grov Tærtedej’, der skal kun tilsættes vand, og den er super nem at rulle ud.
ca 10 g. smør til smøring af tærtefad

Ægge-/ostemasse:
4 æg
et skvæt mælk
en lille håndfuld feta
3 spsk hytteost
2 tsk salt
1 tsk peber

Tærtefyld:
Lige hvad du har lyst til! Her er følgende brugt:
2 kyllingebrystfileter
ca. 15 cherrytomater
1 rød peberfrugt
en stak rucola
1 spsk paprika
lidt chili krydderi (endnu bedre med en frisk, udkernet og hakket chili)
3 fed hvidløg
Olie til stegning

Først – Ovnen tændes på 175 grader varmluft.

Dejen blandes med vand og rulles ud efter anvisningerne på pakken.
Tærtefadet smøres grundigt med smør, inden dejen lægges i.

Kyllingen ‘pudses’ for fedt og evt. sener og skæres ud i små stykker.
Olie varmes op på en pande, og paprika og chili svitses i olien, inden kyllingen kommer på.
Kyllingen skal ikke nødvendigvis gennemsteges, da tærten jo skal i ovnen senere, og man risikerer dermed tørt kød. Hæld kyllingen i en skål efter endt stegning.

Tomat og peberfrugt skylles, skæres ud og svitses på samme pande. Hældes i skålen med kyllingen efter endt stegning.

Hvidløg knuses med siden af kniven, og skæres i skiver. Svitses meget kort på panden sammen med rucola, som derefter hældes i skålen til det andet fyld.

Fyldet er nu færdigt. Så mangler blot ægge-/ostemassen:

Æggene slås ud i en skål for sig selv og piskes sammen med mælken. Salt og peber røres i, smuldret feta og hytteosten tilføjes ligeledes.

Nu kan fyldet i skålen røres rundt for at få det blandet, hæld evt. overskydende væske fra, inden fyldet hældes over i tærtefadet.
Når fyldet er spredt godt ud i tærtefadet, hældes ægge-/ostemassen over.
Brug evt. en ske/gaffel til at fordele det hele jævnt i fadet.
Fold evt. overskydende tærtekant ind over tærten, eller skær den væk.

Så skal tærten bare passe sig selv i ovnen i ca. 50 min.
Bagetiden svinger meget, alt efter hvilken fyld der er brugt og hvor stort tærtefadet er, men den er færdig, når den er lækker lysebrun og ikke flydende indeni – det er jo trods alt æg vi har med at gøre 🙂

Inspiration til andet fyld: rejer og porrer – bacon og broccoli – champignon og skinke – bøffelmozzarella, pesto og cherrytomater… osv. Det er kun FANTASIEN som sætter grænser !
Angående ægge-/ostemassen: Hytteost og feta er ikke en nødvendighed. De fleste bruger bare æg og mælk og så lidt revet mozzarella.

Tagged ,

En femmer for dine tanker...