OPSKRIFT: Kartoffelpizza – verdens bedste, I promise!

Jeg har lavet en opskrift på kartoffelpizza, som er virkelig god! Den bliver bedst, hvis du har en pizzasten og ikke er bange for at varme din ovn godt op – Bon Appetit!



Tilberedningstid: 2,5 – 3 timer i alt inkl. hviletider!


Pizzadej (til ca. 4 tallerken-str. pizza’er): 

1/2 pk. gær (25 gram)
3,5 dl lunkent vand
100 gram durummel (så dejen bliver lækkert sprød!)
1 tsk salt
1 grydeske olivenolie (jep – grydeske)300 gram hvedemel (jo mere protein pr. 100 g. i melet, jo bedre) + ekstra olivenolie til smøring af skålen 

Fremgangsmåde:

1. Rør gæren ud i det lunkne vand
2. Tilsæt de 100 g. durum mel og 100 g. af hvedemelet.
3. Rør det sammen til en flydende “masse”, dvs. med så lidt klumper som muligt.
4. Lad det stå og hæve i ca. en halv time.
——— Efter første hævning:
5. Tilsæt saltet og olien – sørg for at saltet er ordentligt opløst.
6. Tilsæt lidt efter lidt det sidste af melet og ælt med hænderne i ca. 10 min. – alt efter hvilken slags mel man bruger, er det ikke sikkert, at det hele skal bruges, og andre gange skal der lidt mere til – dejen skal bare kunne blive til en kugle, som ikke klistrer totalt til fingrene.
7. Tag en ny skål, og hæld ca. en spiseske olivenolie i bunden.
8. Tag den æltede dej og vend den rundt i den nye skål med olie i bunden, til hele dejkuglen er “smurt ind”.
9. Lad dejen ligge i olieskålen og sæt plastikfilm over.
10. Lad dejen hæve i skålen med film og olie i ca. 45 minutter.
——— Efter anden hævning:
11. Del dejen i 4 stykker, pak hvert stykke (godt!) ind i plastikfilm, og læg på køl i mindst 15 minutter, eller bare til pizzaerne skal laves. De kan sagtens ligge til dagen efter. 



Kartoffelpizza Fyld (til 4 pizza’er)

1 pk. Buko Gul Pikant ost
4 store kartofler – skåret meget tyndt! Brug evt. en kartoffelskræller.

Cheddarost, revet
Rosmarin (både tørret og friskt er ok. Hvis friskt, så skal bladene rives i stykker/kvases) 

2 dl. Olivenolie
2 fed Hvidløg
250-300 grader varm ovn med pizzasten (helst) 

Fremgangsmåde (en enkelt pizza):

HUSK at tænde ovnen på 250-300 grader (alm. ovn) mindst 30 minutter inden pizzaerne skal ind, så ovn og sten kan blive ordentligt varme..

1. Tag en pakke dej i film ud af dit køleskab 😉

2. Rul dejen ud på et stykke bagepapir – den skal være ret tynd og ca. samme størrelse som din tallerken
3. Smør ca. 1/4 pakke Gul Pikant Ost på dejen
4. Læg skiver af kartoffel jævnt over hele pizzaen, kun i et enkelt lag
5. Bland olivenolie, rosmarin og hvidløg i en lille skål
6. Dryp pizzaen godt med olieblandingen
7. Fordel cheddarost over pizzaen
8. Klip bagepapiret til, så det kun stikker ca. en cm ud fra pizzaen hele vejen rundt.
9. Brug pizzaspade til at løfte pizza+bagepapir ind på stenen i ovnen.
10. Bag pizzaen på pizzastenen i ca. 8-10 min


Efter ovnen kan frisk spinat eller rucola tilføjes. Andre variationer kunne være aubergine skiver eller serrano skinke, som på pizzaen på billedet.

Tagged

4 thoughts on “OPSKRIFT: Kartoffelpizza – verdens bedste, I promise!

  1. Anonymous siger:

    Hvor ser det lækkert ud!! Det skal prøves i aften – tak for opskrift.
    – Anne

  2. Anonymous siger:

    *ss* mums det ser lækkert ud det vil jeg osse lave snart tak for opskift!1 *ss*

  3. […] du føler dig overskudsagtig, så tjek istedet min opskrift på hjemmelavet kartoffelpizza, den er også helt ok, men kræver lidt mere […]

En femmer for dine tanker...