Opskrift: Gratineret Pasta Ratatouille


Jeg har fundet på en ret! Juhuuu! Og den er altså bare så god, at jeg er nødt til at dele den 🙂

Den er rigtig lækker og ikke særligt svær at lave, og så er den fuld af skønne grøntsager.

Jeg har haft rimelig svært ved at finde på et navn til retten, udover “lækker grøntsagsret med oksekød og pasta”, så for nu hedder den ‘Gratineret Pasta Ratatouille’, for det kunne godt være liiiidt derhenefter, bare tilsat nogle andre ting også, og så lyder ‘Ratatouille’ altså bare godt 🙂


What you need:

3 fed hvidløg
1 frisk chili
500 g oksekød
1 spsk oregano
1 tsk salt
1 tsk peber
1 squash/courgette
1 aubergine
1 rød peberfrugt
1 ds hakkede tomater med oregano/basilikum
1 ds tomatpasta
1 pakke frisk pasta, helst i tynde strimler
1 ps ost til gratinering

What you do:

 • 1+2 – Squash, Aubergine og peberfrugt skæres i tern. Alle disse tern svitses lidt ad gangen i nogle minutter på en pande med olivenolie, og hældes derefter over i et ovnfast fad. 
 • 3 – Hvidløg og chili hakkes fint, og svitses også på panden i olivenolie. Efter et par minutter tilsættes kødet. Når kødet er brunet, tilsættes begge slags tomat, og det hele hældes derefter også over i det ovnfaste fad
 • 4 – Den friske pasta skæres ud i stykker af ca. 5 cms længde, og hældes også i det ovnfaste fad. Det hele røres nu godt sammen!
 • 5 – hæld ost over, og sæt i ovnen ved 175 grader i ca. 15-20 min, eller hvor længe det nu tager for osten at smelte, fyldet er jo sådan set færdigstegt.
Og ja, det var faktisk det !

Herunder ses det færdige resultat – lækker smeltet ost, som lige er nået at blive en smule lysebrun i kanterne.. Bon appetit !

Og så kan du jo lige tilføje en lækker salat, og så har du mad til 4 mennesker for under 150 kr.

Variationer: Der er egentlig mange forskellige måder at lave denne ret på. Man kan for eksempel putte champignon i, eller ærter og gulerødder. Man behøver heller ikke skære alle grøntsagerne i tern, de kan for eksempel også rives med den grove side af rivejernet. Tilføjer man en Bechamel sovs, så har man jo egentlig en slags lasagne

SU-tip: Man kan spare penge ved at bruge alm. tørret pasta i stedet for den friske. Så skal man bare lige huske at koge den i 5 min inden den tilføjes retten, ellers er den nok lidt hård at tygge.

Tagged ,

One thought on “Opskrift: Gratineret Pasta Ratatouille

 1. Kamilla siger:

  Hvor ser det lækkert ud. 🙂

  Jeg har gang i en give-away for tiden, som jeg håber du vil tage et kig forbi?;

  elskershopping.blogspot.com

En femmer for dine tanker...