Om barnlige problemer

Er jeg den eneste, der som lille (åbenbart) havde en helt urealistisk forestilling om, hvor stort et problem kviksand i virkeligheden er i Danmark?

Jeg husker tydeligt, at kviksand ofte var et tema i tegnefilm og -serier, da jeg var barn, og jeg klippede endda en “overlevelsguide til kviksand” ud af et Anders And blad, da jeg var 11, fordi jeg tænkte, at det var godt at være forberedt på…

Men jeg er aldrig stødt på noget kviksand. Jeg har aldrig haft muligheden for at teste min “læn-dig-baglæns-svøm-forsigtigt-med-armene-og-til-sidst-rul-i-sikkerhed-teknik” ! Bevares, det er nok et first world problem på linje med, at jeg heller aldrig har fået testet, om det virkelig hjælper at løbe zig-zag, når man bliver jagtet af en krokodille, men stadig..

Jeg fornemmer tydeligt, at børn i dagens Danmark har helt andre problemer. Jeg har ihvertfald med egne øjne (og åben mund) forleden oplevet, hvordan en 7-årig testede sin “jeg-ligger-ned-og-skriger-og-slår-med-armene-og-ruller-rundt-til-jeg-får-en-iPad-teknik” og mine fremtidige børn vil helt sikkert blive opdraget til at forstå, at det virkelig hjælper at løbe zig-zag for at slippe væk fra facere… 
Skulle mit fremtids-yngel formaste sig til at afprøve iPad-teknikken, er jeg dog villig til at rejse langt for at finde noget kviksand og lære dem om rigtige problemer – “Hold op med at græde, Lucas-William-Sofus, du skal bare læne dig bagover og tage forsigtige svømmetag, ikk’os? Men skynd dig lidt, krokodillen har set dig..” 9 thoughts on “Om barnlige problemer

 1. Anonymous siger:

  Tak for fredags smil:)

 2. Carina siger:

  OMG, jeg havde helt glemt den paniske angst for kviksand jeg havde, da jeg var 10 år! Haha, sjovt at “genopleve” – og endnu mere underligt, at jeg ikke er den eneste, der har lidt af! Hvilke tegnefilm/børnetv/børnesange har dog indeholdt noget med kviksand, siden vi er så MANGE, der har lidt af den fobi? 😀

 3. Carina siger:

  Disney er også skyld i mange ting – f.eks. at jeg den dag i dag godt kunne tænke mig at eje en rigtig stor prinsessekjole og være Askepot for en dag (altså, efter hun blev gift med prinsen!) – så det kunne godt være dem. Eller også er et andet bud Labyrinth med David Bowie…

  • KirLir siger:

   I hear you!! 🙂
   Uuh, der gik det lige op for mig, at der vist er en film, som jeg ikke har set.. Er den god? 🙂

  • Carina siger:

   Ja, den er virkelig god! Så den synes jeg bestemt du skal se 🙂 Selvom jeg måske er en smule farvet af, at jeg så den som lille og synes den var god dengang… Det er måske lidt ligesom de gamle mennesker, der stadig synes at Hitchcocks “Fuglene” er uhyggelig, selvom den aller mest bare er sjov 😀

  • KirLir siger:

   Jamen det er hermed noteret så;) haha, ja – eller den originale King Kong. Det er virkelig sjovt at forestille sig, at folk besvimede i biffen dengang den blev vist, haha:) man skulle kunne rejse tilbage i tiden og vise dem Paranormal Activity eller en eller anden vild monster film;)

  • Carina siger:

   Haha, det kunne se sjovt ud! Og dog… for hvis de allerede dengang så film som Paranormal Activity, fordi du tager tilbage i tiden og viser dem det, hvad ender det så ikke med af mega uhyggelige film i vores tid?? Altså, jeg er ikke så stor gyserfan (er stadig bange efter jeg så The Ring – og det er 10 år siden…), så jeg vil gerne at du lader vær, tak 😀

En femmer for dine tanker...