Om at sælge ting på nettet

Jeg har fået en ny iPhone. Men det er nu ikke den, som indlægget skal handle om, men derimod min gamle iPhone 5.

Jeg har nemlig sat den til salg på dba og på en salgsside på facebook. Og det har jeg lidt fortrudt!
Hold nu op, der findes mange trælse typer derude bag skærmene (ikke jer, alle de andre) 😉

Først og fremmest er jeg blevet ringet op af 4 forskellige siden i morges, som alle har sagt noget i stil med “500 kr. og jeg henter den med det samme!” Øøøh, nej? 1700 kr. og du henter den, når jeg har tid. Jøsses.

Men – det er ikke de værste. Jeg har bemærket en ny internet-tendens, som måske deler vandene, men jeg vil godt lige omtale det alligevel. Jeg har døbt den luksus-tiggeri, og i al sin enkelthed går det ud på, at nogen ser internettes salgssider som en udemærket kanal til at tigge om dyre ting.
Det lyder lidt groft, det er det måske også, men her er hvad jeg har oplevet:

1) En bekendt satte sin Playstation til salg over facebook, fordi han ville skaffe penge til den nye model. Han modtog rimelig hurtigt flg. kommentar:

2) Min kæreste solgte for noget tid siden sin iPad mini, fordi han ikke fik den brugt, og her modtog han hele to opkald fra forskellige kvinder, som tilbød ham kun en tredjedel af prisen og indskød, at de var enlige mødre…

3) Og idag har jeg så modtaget denne SMS:

Så jeg synes, at der er ved at danne sig et mønster…

Det er ikke fordi, at jeg har lyst til at gå ind i hele “studerende-er-mere-fattige-end-enlige-mødre-diskussionen” (..selvom de er det, hah!), men jeg synes ærlig talt, at det er dårlig stil at bruge sin økonomiske situation og især sine børns diagnoser som en undskyldning for, at man skal have smidt luksus-ting i nakken!
For en iPhone er en luksus-vare, ja. Det er en Playstation og en iPad også, så jeg forstår så udemærket, at ikke alle har råd til dem. Men hvem siger også, at alle skal have en iPhone og en Playstation? Bliver børnene drillet i skolen, hvis de ikke har sådan nogle ting, siden deres mødre er villige til at udstille sig selv offentligt (facebook)?
Og er det normalt i dag, at 7-årige har iPhones?
Og hvorfor skal min kæreste og jeg, som heller ikke har alverdens penge, lige have prikket til vores samvittighed med nogle stakkels, fattige børn? for jeg synes da selvfølgelig generelt, at det er synd for børn, hvis forældre er mindre godt stillet, og jeg ville da gerne forære dem en Playstation, hvis jeg havde råd – men det har jeg ikke! Og så ender vi med “Jeg er ked af det, men jeg er selv studerende og mangler pengene, så desværre“.. og det er da irriterende, for det minder om en snak om, hvem der egentlig har det hårdest, og siden hvornår er der nogensinde kommet noget konstruktivt ud af det?!

Men hør lige – jeg fik sgu’ ingen fancy, spritnye mobiltelefoner, før jeg selv kunne betale for dem, og jeg har da ikke holdt mindre af mine forældre af den grund. Ligesom jeg ikke helt kan se sammenhængen mellem ADHD og en gratis Playstation. Faktisk mener nogle, at netop udbredelsen af videospil, facebook, iPhones, iPads osv. er med til at forkorte børns attention span og MÅSKE har en sammenhæng til stigningen i ADHD. Jeg ved intet om det – det var blot for at nævne det.

Det er ikke meningen at dette skal ses som en hetz mod enlige mødre generelt, de er bare lige de eneste, som, i de tilfælde jeg kender til, har opført sig på den beskrevne måde.

Er der nogen af jer, som har oplevet dette? Og hvad mener I om det?

Jeg er lidt i tvivl om, hvad jeg skal svare på sådan nogle henvendelser, for ærlig talt så har jeg mest lyst til at skrive noget i retningen af: “Jeg er fattig studerende, netop færdig med min uddannelse, og mine dagpenge kommer først til januar, så jeg har ingen indkomst i december. Prisen er lige steget til 2.000 for dig…“, men det gør jeg selvfølgelig ikke.. Jeg synes bare det er TRÆLS, for nu at bruge lidt jysk!

Del endelig, hvis du har en holdning.

Tagged

15 thoughts on “Om at sælge ting på nettet

 1. Skalotteløg siger:

  Det der fænomen har jeg ikke oplevet, og jeg er faktisk lidt i chok over, at folk vil være det bekendt..! Altså at de ikke har lidt mere stolthed end det…
  Jeg ville skrive lige præcis det, du gør til sidst! Helt fair ;D

 2. Trine :) siger:

  Mm – kan godt forstå hvorfor nogle siger det med 500 – de kan lave et hurtig køb, og sælger får jo penge hurtig!
  Syntes derimod ikke det er OK på salgsannoncer at sælge børns diagnoser etc. Så hellere lave et opslag i en “ønsker gratis”. Iphones, ipad etc er decideret luksus – og ville ALDRIG priotere det om pengerne er små (og det er de altså – enlig mor på su;))

  • Miriam siger:

   Der er mange, der bruger det trick, og jeg har som udgangspunkt ikke noget imod det, hvis de ikke kombinerede det med et skambud! Nej, Gud vil man da ikke sælge til under en tredjedel af prisen, uanset hvor hurtigt det går!

   PS: Kir, jeg byder 300 kroner og en tot af Franks pels… Og så skylder du mig måske i virkeligheden en øl også. 😉

  • KirLir siger:

   Det kan godt være, at det bare er fordi, at jeg aldrig har prøvet at skulle bruge penge NU, at jeg synes, det virker underligt.. Jeg venter ihvertfald gerne nogle dage for 1000 kr;)
   Tak for bud, Miriam! Det er noteret, selvom jeg ville have det virkelig skidt med at lade dig klippe i yndlings Frank:) og ja, jeg skylder dig en KÆMPE øl, hvis det ikke var for dig, var der mange, som ikke havde fundet herind;) … Kan ikke huske, om jeg faktisk skylder dig en øl for noget andet også, men jeg gir’ gerne ved lejlighed 🙂

  • KirLir siger:

   Og Trine, du har da også lige den onde fra to verdener med enlig mor på SU – I er sgu’ seje:)

  • Trine :) siger:

   Jeg har sq selv fået en LATTERLIG billig jakke den vej;p Sagde det igrunden lidt på flejp (skulle alligevel hente en anden ting jeg havde købt) – så blev ret overrasket. Men klager ikke. Virkelig fin vinterjakke til lillepigen for 5,- jatak!;p (men ja.. kan godt se begge sider af diskussionen – det skulle VIRKELIG være langt ude om jeg skulle gå så langt ned i pris på noget jeg solgte^^)

  • KirLir siger:

   Hvis mit barn manglede en vinterjakke, sko eller lignende, og jeg ikke havde så mange penge, så var jeg bestemt heller ikke for fin til at spørge:)
   .. Jeg er nysgerrig efter om dit “flejp” er en tastefejl, eller et ord jeg ikke kender? 🙂

  • Trine :) siger:

   Betyder sådan set for sjovt – et norsk ord:p

  • KirLir siger:

   Haha, okay – den var ny:)

 3. Anonymous siger:

  Okay, det er rimelig skørt! Stakkels dreng med ADHD. Jeg har også oplevet noget ling. hvor en jeg kender på facebook spurgte om nogen havde lyst til at forære hendes søn en xbox eller en bærbar, fordi hun ikke har råd til julegaver. Drengen er 11 og selv på facebok. Jeg syntes det var syndt!!

 4. Anonymous siger:

  Jeg er helt enig med dig. Har ikke selv oplevet noget lignende, men er også chokeret over at der rent faktisk er nogle der kan finde på det. Det er også med til at sætte andre i et dårligt dilemma, når de bruger børnene som argument, og det synes jeg ikke rigtig er okay. Der kan self. være særtilfælde.
  Jeg er helt med på der er nogle der ikke har særlig meget, men en iphone er jo ikke livsnødvendig for en 7-årig.
  Mange der sælger fx deres brugte telefon, gør det jo netop for at have råd til andre ting. Det skriger jo ikke ligefrem at de har uendelige mængder penge. Jeg bliver mere kold, irriteret men også en smule mistroisk, for hvor skulle man vide fra at de ikke prøver at snyde sig til ting (altså dem der beder om gratis gaver). Det er jo ikke første gang det sker på nettet.
  Det er et emne med mange sider og kunne skrive meget mere, men stopper her. Det er vist rigeligt allerede.
  Men super godt indlæg og en dejlig blog 😉

En femmer for dine tanker...