Netflix Inspiration

Her i juleferien, hvor vejret godt kan være lidt trist, har jeg mest lyst til bare at være hjemme og hygge. En stor del af begrebet “hjemlig hygge” udgøres for tiden af Netflix-kiggeri herhjemme, når der altså ikke lige er fodbold, forstås 😉

Jeg har dog tit det problem, at det godt kan tage et kvarters tid (eller mere) at komme i gang med Netflix-kiggeriet, simpelthen fordi der er SÅ meget at vælge i mellem!! Det er tæt på topmålet af first world problems, det ved jeg, men det er altså realiteterne!

Jeg tænkte derfor, at I måske havde lyst til at deles lidt om inspirationen? Som en slags show me yours, I’ll show you mine i omvendt rækkefølge – jeg deler, hvad jeg har set og elsket på Netflix, og I deler efterfølgende, hvad jeg bare MÅ få set. Kort sagt – hjælp mig lige med noget inspiration til mit Netflixeri!! (..100 kr. på at det bliver et ord i 2015)

Amerikansk udgave af Forbrydelsen - "Yo, Linden!"

Amerikansk udgave af Forbrydelsen – “Yo, Linden!”

Hvad jeg har set på Netflix:

 • Breaking Bad – den kommer vi ikke udenom. Giv den en chance forbi de første par afsnit, og du er fanget! Stemningen er meget mellow, og du må ikke forvente, at din helt er en helt, men forvent til gengæld at udvikle et varmt forhold til ordet “bitch”.
 • Orange is the New Black – hvordan ville du selv håndtere at blive smidt i kvindefængsel med alt hvad det indebærer af bander, wackos og lesbiske forbrydere? Top god serie, hvor man ikke kan lade være med at leve sig ind i den lille verden bag murene.
 • Vampire Diaries – hvis man kan se ud over lidt teen-romantik og at skuespillerne er lidt for perfekte (selv når de bliver vækket midt om natten) så er der her en GOD vampyr-serie, som har formået at fange én, som ALDRIG er lykkedes med at se Twilight til ende (altså mig..)
 • Walking Dead – ingen liste uden! Denne er min suværene nummer 1 på Netflix. Det er SÅ spændende, SÅ uhyggeligt og ultra-realistisk på en eller anden måde. Zombierne er ikke hovedindholdet, nærmere krymmelet på kagen, derimod bliver man suget ind i personerne og deres sammen- og modspil. SE DEN!!
 • The Killing – jeg fik aldrig set den danske Forbrydelsen, da jeg har det lidt stramt med Sofie Gråbøl (minus i Blinkende Lygter, hvor hun får en knytter… undskyld). Men den amerikanske udgave er bestemt god krimi!

ORANGE IS THE NEW BLACK: Lesbisk eks, lesbisk wacko, sociopatisk fængelsvagt, knocked-up inmate og flere.. en klar yndling!

Film – fortjener sin egen kategori, fordi man jo ikke altid orker at være fanget de næste fire dage 😉 jeg vil blot nævne nogle stykker, som jeg synes er i top i deres kategori:

 • De urørlige (fransk) – rørende film om to meget forskellige mennesker, som alligevel har en masse at byde hinanden. Se den, når du har lyst til lidt indhold.
 • Mean Girls – du kender den! Ikke? Så se den! Fra dengang Lindsay var naturlig og uspoleret at se på, og en af de få High School film, som ikke flyder over med forudsigelighed og kvalmefremkaldende sekvenser. Derudover indeholder den et væld af guldkorn.. You can’t sit with us! Bare se den, hvis du en dag trænger til lidt nostalgisk tøsehygge, uden det kammer over.
 • The Departed – Leo er med! Matt er også! Og de er go’e, og det er historien også! Gangster- og politifilm i nutidigt miljø, hvor man ikke helt ved, hvordan det hele ender. Se den, når du har lyst til lidt spænding og action.
 • The King’s Speech – lyder dræbende kedelig, men det er den slet ikke! Hvem havde troet, at en film om en konge med en talefejl, kunne være interessant? Jeg så den i biografen, og den rørte altså mig. Igen en film med indhold.
 • Tucker & Dale vs. Evil – sjov med plat på, men på den gode måde. Der er lidt nytænkning inde over teen-gyser-komedie genren, og den er klart et syn værd, når du ligger med gåse-snaps-sovs-tømmermænd.
 • Sammenhold (Stand by me) – første klasses film! Igen et nostalgisk tilbageblik, men den er for fantastisk til ikke at nævne! Om fire drenges venskab på deres rejse langs togskinnerne i cirka 1960’ernes USA. Du får lyst til at være barn igen og du får endnu mere lyst til at tage på eventyr.
Skærmbillede 2014-12-26 kl. 20.30.57

En Stephen King klassiker – den er virkelig god. “Seek balls!

 

Det var mit bidrag – har du noget at tilføje? Hvad SKAL jeg Netflixe? (Bare giv op, det bliver et ord!)

 

Tagged , , , , ,

14 thoughts on “Netflix Inspiration

 1. Jippi siger:

  Er Mean Girls på Netflixen? Den skal jeg se! Ynglingsfilm! Jeg synes du skulle tage at se House of carts, hvis du ikke har set det. Det er virkelig godt.

 2. LineP siger:

  Fed liste! Tak for inspiration! Jeg er med dig hele vejen på Walking Dead og OITNB, og jeg kan klart anbefale Mad Men, True Detective og Arrested Development.

  • Kirlir siger:

   Det var så lidt 🙂 Jeg tror desværre ikke True Detective er på Netflix 🙁 den er vist fra HBO, men hold nu k***, hvor ville jeg gerne se den..

 3. Louise H. siger:

  Homeland for pokker! Det ska’ du da seeeeee

  • Kirlir siger:

   Aaaaah, ja, den har jeg set derinde, men jeg synes terror-temaet lød lidt 24-timer agtigt, men måske jeg skulle give den en chance? 🙂

   • Louise H. siger:

    Nu har jeg ikke set 24 timer andet end reklamerne for dem, og Homeland er meget mere drama og meget mindre action. Du bliver fanget af historien og det gode skuespil. Og så er MANDY PATINKIN med!!!!! 😀 VI ELSKER MANDY PATINKIN!

 4. Amanda siger:

  Suits!!

 5. Betina Berg Holm Andersen siger:

  House of cards…skynd dig…du kan lige nå sæson 1 og 2 før sæson 3 starter d. 27. Feb. Giv den lige et par afsnit, så er du hooked..ala “ok kun liiiiige et afsnit mere og så ikke flere i aften…”
  Af film bør nævnes “Fair games” med sean penn og Naomi watts…, den virkelige historie om en kvindelig cia agent og hvordan hun blev ofret for at dække over det faktum at USA ikke havde legitime grunde til at gå ind i Irak…Lyder kedeligt men det er det langtfra. Giver stof til eftertanke….

  • Kirlir siger:

   Tak for tip! Filmen lyder bestemt ikke kedelig, tværtimod! Har slet ikke hørt om den, men den er noteret nu:)
   Kan godt høre, at jeg ikke klarer mig uden at få set House of Cards:)

 6. BoxofMagick siger:

  White Collar er også en god serie – og helt klart Suits! 🙂 En god komedieserie, når man lige vil have en pause fra “Venner” og HIMYM, er “New Girl”, afsnittene er ikke lange og afsindig sjove!

  • Kirlir siger:

   I er flere der er glade for Suits, den lyder mere og mere tiltalende:) New Girl er noteret – for ja, hvor har man da set alle afsnittene af Venner fyrre gange altså!

En femmer for dine tanker...