Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/kirlir.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

KirLir anbefaler: Animationsfilm

Jeg elsker animationsfilm. Hvem gør ikke det? ALLE, siger jeg! Medmindre du er død indvendig, naturligvis.

Okay, det var måske ikke helt fair. Men jeg vil gerne retfærdiggøre dette statement ved at liste enkelte af de animationsfilm, som jeg bliver helt vildt glad (og også lidt trist) i maven over, og samtidigt vil jeg forklare, hvorfor jeg mener, at de er meget mere værd end de millioner af pixels, som de er udgjort af.

Over the Hedge (Over Hækken)

Over hækken

 • Hvorfor liker jeg? – Jeg elsker Bruce Willis. Jeg elsker vaskebjørne. Jeg elsker dyr, som kan tale (hvorfor findes de ikke i virkeligheden?) I denne film er der en talende vaskebjørn, og Bruce Willis lægger stemme til! Der er også et nuttet egern, som spiser nachos. OMG!!
 • Hvad skal du sige til din kloge-åge ven, for at få ham/hende med på filmaften? Prøv med dette: “Filmen er et gribende portræt af den udvikling, som pågår i kraft af i-landenes støt stigende forbrugskultur og viser tydeligt det clash mellem natur og kultur, som sker over hele kloden, hvilket manifesteres fysisk ved menneskets indtrængen på dyrerigets domæne…” *host* *sæt brillerne på plads*

 

Shrek (all of them!)

 • ShrekHvad er de gode hovedtræk? – Igen, dyr der kan tale. Denne gang inkluderende en kat (<3) i de mest nuttede læderstøvler, men her med Antonio Banderas’ stemme.
 • Men hvad er de dybere issues? – Her har vi at gøre med den klassiske historie om, at skønhed kommer indefra, at indre værdier får dig længere på din vej end et lækkert smørhår, og at alle har brug for venner, selvom de måske ved første øjekast ikke kommer som sendt fra himlen.

 

UP!

 • UPOkay, jeg begynder snart at se et mønster i form af dyr, som kan tale, så lad os lade den ligge for nu. Up! har også en masse balloner, en gammel mands eventyr med en lille dreng og… øøøh.. den solgte jeg vist ikke helt vildt godt, hva’?
 • Men hvorfor skal du se den? – Fordi det er en af de bedste historier, som er lavet om til pixels, det lover jeg dig! Temaerne er, at man aldrig bliver for gammel til at tage på eventyr, at man skal gribe dagen og livet, og at unge og gamle sagtens kan bidrage med noget til hinanden.

 

Wreck-it Ralph (Vilde Rolf)

 • RalphHvem havde troet, at en film om spillemaskiner og figurerne i disse kunne være så underholdende? Ikke mig. Men jeg så den i sidste uge, og den er jeg nødt til at anbefale!
 • Hvad handler filmen også om? – At tingene ikke altid er, som de ser ud til at være, at man skal huske at stille spørgsmålstegn ved tingenes tilstand, også ved autoriteter, og om at give selv the bad guys en chance.

 

Monsters Inc./University

Monsters

 • Monstre kan også både være søde og sjove! I begge disse film er der både nok at grine af og tænke over. Et vigtigt budskab er for eksempel, at man ikke behøver at gøre ligesom alle andre, men at der sagtens kan være flere (og alternative) veje til at nå ens mål og drømme.
 • Hvorfor er den relevant?  – Fordi alle ikke fågging’ behøver gå på Uni for at blive til noget, så fat det dog, gamle nisse !!!… medmindre du gerne vil være læge. Så skal du altså.

 

Hvis du har nogle andre yndlings animationsfilm, eller har luret andre budskaber af i de, som jeg har nævnt, så smid endelig en kommentar – det er så hyggeligt!

12 thoughts on “KirLir anbefaler: Animationsfilm

 1. Cecilie siger:

  Jeg ser dine gode anbefalinger og forhøjer med Finding Nemo og Toy Story! (vi er derude, hvor jeg næsten er fornærmet over at du ikke har dem med) UH! Og Cars! “pit stop!”

  • Kirlir siger:

   Helt sikkert Toy Story, den er så god. Find Nemo er også en sød film, men den kommer ikke på min yndlingsliste – fisk er bare ikke nuttede, og jeg tror, at jeg har samme issue med de biler der.. Også fordi, at alle da ved, at en bils øjne sidder i lygterne, ikke i ruden.. 🙂

 2. Skalotteløg siger:

  Strøg også straks til kommentarfeltet for at skrive Finding Nemo… Og at jeg er i decideret CHOK over, den ikke er med. Ligeledes Madagascar… Talende dyr for alle pengene. Ved faktisk ikke, og jeg kan læse med herinde længere 😉

  • Skalotteløg siger:

   Og Tangled! Omg, den er god… (vil gerne påpege, at Frozen til gengæld ikke hører til på listen overhovedet)

   • Kirlir siger:

    Haha, der er enighed om, at jeg fejler her – helt ok 🙂 Tangled kan jeg også godt være lidt med på, men jeg tror aldrig den rammer klaaaasiker-status her i huset. Frozen nægter jeg at se (men jeg er jo også typen, som spoler over Disney sangene)…
    Madagascar – jeg ELSKER Pingvinerne! De er fågging sjove! Og King Julian! Han er amazing! Men resten af filmen, hmmm.. 😉

 3. Miriam siger:

  Måske er det på tide at give Wreck-it Ralph en chance. Den lyder bare så… Åndssvag! Personlig favorit: How to Train Your Dragon!

  • Kirlir siger:

   Åh ja, det er faktisk en forglemmelse – den film er jeg også helt vild med! Især fordi den sorte drage af en eller anden grund minder mig om min kat, Joey 😉 Prøv med Wreck-it Ralph, den er et syn værd, synes jeg 🙂

 4. Despicable Me (1’eren, er ikke så vild med 2’eren). Elsker den. Elsker!

  • Kirlir siger:

   Minions!!! Ja, hvordan kan man andet end elske en film, som indeholder de små kræ.. Jeg glæder mig SÅ meget til Minions filmen kommer 🙂

 5. Malou siger:

  Helt enig ang Madasgar – den holder kun ved King Julian dansen – der er jeg færdig af grin, men resten af filmen rammer ikke mig som mange af de andre gør.

  Ice Age (1-4) synes jeg nu også er ret underholdende – især det der ulykkes jord egern (eller hvad filan for et dyr han nu er 😉 som altid indleder og afslutter filmene 😀

 6. […] ‘Guardians of the Galaxy’ på Netflix, for hvem elsker ikke talende vaskebjørne? Jeg gør! …Og uden yderligere sammenhæng i øvrigt, har Bilka fastelavnsboller og […]

En femmer for dine tanker...