Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/kirlir.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Google og isbjørnetis-diskussioner

Internettet er pisse fedt, hilsen alle.

Men! har du egentlig tænkt på, hvordan internettet – og især Google, er med til at ødelægge vores hygge?

Tænk lige over følgende: Der var engang, hvor man kunne starte en længere samtale ved at sige “jeg har læst…” eller “jeg er ret sikker på…” eller “vidste du godt…”.

De næste (ihvertfald) 5-10 minutter kunne herefter snildt forløbe med, at man hver især kastede det ene mere eller mindre skudtætte gammel-far postulat efter det andet ud i luften, og til sidst ville samtalen for det meste ende ud i en eller anden form for enighed, som fx kunne lyde “Ja, du har sgu´nok ret i, at det kun er markmusen, der er i stand til at regenerere sine hjerneceller. Jeg forvekslede den vist med spidsmusen… Dumme mig, dine argumenter vinder!”

– Og så delte man en bajer og talte videre om noget andet ligeså interessant.
SÅDAN ER DET IKKE LÆNGERE!

Alle semi-interessante diskussioner med venner om både spidsmusen og pH-værdien af isbjørnetis bliver lukket efter 30 sek. med et “..jeg googler det lige”, og væk var tiden, hvor vi lyttede til hinandens argumenter og brugte tid på at opfinde statistikker, som kunne underbygge netop vores holdning.

—————– Stååååååååp! Det er da for kedeligt!

Så sent som i dag ringede jeg til min mormor for at høre, hvordan hun har det, og så tænkte jeg, at jeg da lige kunne høre, om hun havde en god ide til, hvordan jeg kan plante forskellige ting i min have. Hun sagde følgende, i et begejstret tonefald: “Jamen, det kan du jo finde på nettet. Der kan man finde alt! Og det er meget hurtigere, end at slå op i en bog. Og tit så har man måske slet ikke den bog, man skulle have brugt… Man kan faktisk på Google bare skrive et par bogstaver, og så kommer den med alt muligt selv!

Jeg vil lige indskyde en bemærkning om at udvise forsigtighed med det sidste, men hun har jo ret, min kære Mormor. Man kan finde alt på nettet ja, og man kan lukke enhver diskussion lynhurtigt med Google.

Men jeg vil alligevel opfordre dig til at tage diskussionen med din ven fra tid til anden, ligesom jeg synes, at det er bedst at du ringer til din mor eller bedstemor næste gang, du ikke kan huske, om der skal smør eller margarine i brunsovsen. For hyggens skyld. Og fordi du til tid og evighed kan spørge Google… <3

Vidste I i øvrigt, at 97 % af folk i den fødedygtige alder tror på alle statistikker, de hører, når blot der indgår en angivelse af procent? Tallet er lavere for børn, men det skyldes en kombination af deres manglende forståelse for procenter og pH-værdien af deres tårer. Det har jeg ihvertfald læst.

Google it, biatch

 

2 thoughts on “Google og isbjørnetis-diskussioner

  1. Skalotteløg siger:

    Hahahahaha <3
    PS: Vi snakkede faktisk om lige præcis det så sent som i går. Hvor nogen ikke troede på en statistik, jeg havde set på en webside. Jeg fik ret, og lige dér er Google (eller dmi.dk i det her tilfælde) helt okay 😉

En femmer for dine tanker...