Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/kirlir.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

De bedste gaver

Jeg sidder netop nu i toget på vej mod Fyn for at tage hul på årets julefejringer.

I min familie bliver det til tre styks i år – en før-julefrokost i dag med min mors side af familien, hvor der skal spises konfekt og spilles pakkespil (… og nu kommer jeg i tanke om, at jeg har glemt min gave!), en Lillejuleaften 23. december, hvor min kæreste og jeg holder jul sammen hos mine forældre, og så den “rigtige” juleaften 24. december. Hele tre styks, og så er jeg ikke engang skilsmissebarn.

Nå, men i den anledning sidder jeg lidt og tænker over, hvilke af de gaver som jeg har fået gennem tiden, jeg egentlig er blevet gladest for. Det er sådan, at jeg er kørt lidt (meget) træt i julegave-ræset, og derfor ikke giver gaver i år. Okay, det har måske også en lille smule at gøre med, at der lige var et hul mellem sidste SU i November og første dagpengeudbetaling i januar.. Verdammt!

Men kender I det, at man kan få en fornemmelse af, at hele julegave-ræset kun handler om at give hinanden bestillingslister forklædt som ønskesedler, hvor man hver især har skrevet nøjagtigt, hvad man gerne vil have/forventer, at der ligger under træet? Som i “den trøje, i den farve, i den størrelse, fås i den butik“?

Sidste år gav mine forældre mig en ønskeseddel med et enkelt punkt, der lød “Suppegryde på 10 Liter til Induktion“…. Der var virkelig lagt op til den helt store overraskelse, når den blev pakket ud, kan I nok gætte. Derfor gad jeg ikke at give dem, hvad de ønskede sig, og jeg lavede istedet for en stor ramme-collage med forskellige billeder af min bror og jeg, vores kærester og det hus, som mine forældre netop var flyttet fra efter at have boet der i 13 år. Dét faldt i god jord, og jeg vil vove at påstå, at de godt kunne overskue selv at købe den suppegryde efter første januar 🙂 Jeg er sikker på, at de blev glade for gaven, på grund af at den var personlig, og at der var lagt tid og tanke i den.

Herunder kommer et par af de gaver, som jeg gennem tiden er blevet gladest for:

 • Min pladespiller – dette var godt nok en bestilling i den forstand, at jeg havde ønsket mig en bestemt udgave af en ældre B&O afspiller. Men jeg havde ikke forventet, at jeg rent faktisk ville få den, og jeg havde slet ikke forventet, at min far kørte hele vejen fra Vestfyn til Holstebro for at købe den af en mand, som han havde fundet på den blå avis.
Billede fra julen '11

Billede fra julen ’11

 • Mit kamerastativ – min lillebror kom en dag med et kamerastativ til mig, helt uden nogen anden anledning, end at han havde set det billigt og ved, at jeg godt kan lide at fotografere. Samme lillebror har gennem årene givet mig mange forskellige smykker, fordi han har tænkt, at de ville passe godt til mig, og det var også ham, som gav mig min farfars ur.
 • Min nye halskæde – mine forældre gav mig en rigtig fin halskæde i anledningen af, at jeg fik min kandidat. Hver gang jeg tager den på, så tænker jeg på, i hvilken anledning den blev givet, og det er skønt.
Min nye halskæde og på den fede ringfinger ses min ring :)

Min nye halskæde og på den fede ringfinger ses min ring 🙂

 • Min ring – jeg kan jo ikke lave denne liste uden at nævne den ring, som min kæreste gav mig, da han friede til mig i Caribien Nytårsdag 2013 – dét var en gave med flere niveauer 😉

Fælles for ovenstående gaver må være, at der i høj grad er lagt noget tanke eller tid bag dem. Personligt er jeg ligeglad med, hvor dyr en gave har været, da jeg sætter meget større pris på, at der er en personlig tanke eller en masse kærlighed i gaven. Men samtidigt kan jeg også sætte mig ind i, at det kan være svært at give alene personlige gaver, hvis man skal købe 20 (ja, jeg har veninder, som skal købe mellem 15 og 20 julegaver hvert år!), pyha, alene tanken kan jo give én koldsved. Normalt køber jeg kun tre gaver – en til mine forældre, en til min lillebror og nogle år får min kæreste også en gave, det er lidt forskelligt, hvad vi aftaler. Med kun tre gaver er der ihvertfald gode forudsætninger for at sikre, at der er tale om kvalitet, og at det hele ikke drukner i bestillingslister og gavekort (som nu også kan være helt ok nogle gange), men desværre bliver der altså ikke mulighed for at give så meget i år.

Hvad gør I i din familie, og har du lyst til at dele, hvilke gaver er de bedste, du nogensinde har fået? Så hører jeg gerne dit pip i kommentarerne 🙂

 

 

Tagged , , , ,

4 thoughts on “De bedste gaver

 1. Jippi siger:

  Jeg skal heldigvis kun købe julegave til 7 mennesker, men jeg kender også mange som skal gi til mere end ti. Jeg gad ikke hvis d var mig! Mellem mine forældre og jeg har vi prøvet at give hjemmelavede gaver kun, det var virkelig sjovt og overraskende hvad man kan finde på når man lægger tid i det.

  • Kirlir siger:

   Hjemmelavede gaver? Sikke en sjov ide, det har jeg faktisk aldrig overvejet. Så skulle man lige være i familie med en guldsmed 😉

 2. Kommer fuldstændig i julestemning af dit indlæg. Det er jo hvad julen i virkeligheden handler om. Glæde, overraskelser og næstekærlighed. Ikke om man rammer den rigtige gave, det værende en 10 liters suppegryde eller et andet meget udpenslet ønske.

  Alligevel er det der, jeg er endt i år. Detaljerede ønskelister. Både dem jeg har modtaget, og dem jeg selv har stykket sammen på egne og mine børn vegne.

  Selvom det er for sent nu, da alle gaver er købt, så har dit indlæg givet stof til eftertanke 🙂

  En af de bedste gaver, jeg har modtaget, må være 5 langstilkede røde roser, som jeg fik af min mand i år d. 23. oktober.

  Det var vores 5-års bryllupsdag, og jeg havde glemt alt om den! Det er normalt det min mand gør, så det, at det var den omvendte situation – og han havde husket og handlet på det – gjorde mig enormt glad og varm helt ind i hjertet.

  Rigtig glædelig jul.

  • Kirlir siger:

   Sikke et “husk hvad blomster kan gøre”-moment, lyder virkelig dejligt, det kan jeg godt forstå, at du blev glad for 🙂
   Jeg er glad for, at du kan bruge mit indlæg til noget, og hvor er det da skønt, at jeg kan sætte nogen i julestemning, hvem skulle have troet det? 🙂
   Også en rigtig glædelig jul til dig 🙂

En femmer for dine tanker...